Iets over Ameland

Natuurlijk kan ik hier uitleggen wat Ameland allemaal te bieden heeft.....dat wordt een lange lijst. Kom gewoon zelf een weekje naar het eiland, kijk rond en geniet van de natuur, de polder, het wad, prachtig duinlandschap, bossen, kilometerslange geweldige stranden en de prachtige dorpjes, de culinaire uitstapjes, de sportieve mogelijkheden....ben ik toch weer een lijst aan het opsommen?!


Wist u dat Ameland prachtige schone en stille stranden heeft, zelfs in het hoogseizoen? Je heerlijk en bewaakt kunt zwemmen in Hollum, Nes en Buren. Het strand van Ballum is anders, hier geen bewaakt zwemmen, maar het strand bij Ballum is zeer, zeer breed, veel ruimte voor iedereen. Ieder jaar is het strand anders, dit jaar belooft het veel goeds. Er is op het eiland een openluchtzwembad, jawel, op 100 meter afstand van Horus. Hier bevindt zich ook een geheel vernieuwde wasserrette. Ballum heeft een eigen buurt supermarkt, voldoet prima, heeft u andere wensen dan is er in Nes een grote Jumbo en in Hollum is er een grote Coop. Komt u op zaterdag aan, let op, de supermarkten sluiten gewoon om 17.00 uur! Er is op zondag soms wel een supermarkt open, zie internet voor info.. Eropuit het wad op? Neem de kinderen mee op de Brakzand, ze gaan varen naar de schelpen- en robbenbank en gooien onderweg ook nog de sleepnetten uit waarna de buit met de gasten wordt bekeken. Bij Buren en daar voorbij ligt restaurant het Koaikershuus, een fijn plekje om uitgebreid te pauzeren en vervolgens een wandeltocht vrij door de natuur en duinen te maken. Je zit overigens ook vlak bij de waddenkant.


rondvaartbedrijf

koaikershuus

webcam

Iets ontdekt op Ameland dat gedeeld moet worden of wat jou betreft niet mag ontbreken op deze site? Stuur via contact een bericht, dan voeg ik het toe.